fredag den 27. marts 2015

Bergen // Bjergbestigning af Fløyen Selvom det efterhånden er længe siden jeg var i Bergen, skal i da ikke snydes for lidt billeder og min oplevelser af byen.  

En af de ting jeg vidste på forhånd jeg rigtigt gerne ville se, var udsigten oppe fra Fløyen af. Jeg vidste at der gik en bane op til toppen af bjerget, som bliver kaldt fløibanen, så hvis jeg ville kunne jeg sagtens komme derop uden at jeg skulle bestige et bjerg. 
Men planen blev hurtigt den at vi skulle gå derop, hvilket jeg var lidt skeptisk over, for jeg er jo ikke ligefrem van til at bestige bjerge. Men jeg tog udfordringen op og jeg gjorder det. Det var virkelig en hård gåtur op, da min ben ikke ligefrem er van til at gå sådan opad hele tiden, men jeg kom til tops og  jeg var virkelig glad for at jeg klarede det, for havde aldrig regnet med at jeg skulle bestige et bjerg og slet ikke imens jeg var gravid. 
Selvom det var en hårdt tur op, var det virkelig også en fantastisk oplevelse og jeg kan kun anbefalde andre at gør det. 
At man ligeså stille kan fornemme man bare kommer højere og højere op, og udsigten over byen bliver bedre og bedre, det er en oplevelse i sig selv.

Udsigten deroppe fra er som sagt skøn, men der er også mulighed for at gå en tur deroppe hvis man f.eks. er kommet med fløibanen op og gerne vil gå en tur og nyde den norske natur. Desuden er der også en legeplads, turistbutik samt en restaurant deroppe. Det er også muligt at gå deroppe fra og over til Bergens højeste bjerg Ulriken, den tur vil omkring tage 2-3 timer. 

Dette er dog ikke den eneste gang vi var oppe på toppen af bjerget, men mere om det i et andet indlæg. 

1 kommentar: