søndag den 1. februar 2015

Opskrift // Chickn Pesto Haps DogHold nu op disse Haps dogs er lækker. Hvis jeg skal beskrive hvad det er, så er det en moderen form for pølsehorn, disse er dog bare 10 gange lækre og mere velsmagende. De er gode både til aftensmad, madpakken, og den lille lækker sult der kan komme i løbet af en dag. Når de bliver lavet her hjemme, laver jeg ofte en stor portion, så jeg har nok, til at de kan komme i fryseren.

Fyldet som jeg har valgt at putte inden i er kylling, pesto og ost, men man kunne sagtens vælge mange andre typer af fyld også, så hvis du har en eller anden pålægsrest i køleskabet som skal bruges, så put endelig den i, istedet for kylling. Det er kun fantasien der sætter grænser.Ingredienser til 6 stk (store):
Dej:
220 g. hvedemel
30 ml. varmt vand
25 g. alm. gær
1/4 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 spsk. smør, smeltet
2 spsk. olie
½ sammenpisket æg (den sidste halvdel anvendes til pensling)
2 dl. lillefingervarm mælk
+ ca. 1 spsk. tørret basilikum til drys

Fyld:
1 pk. kyllingepålæg
½ glas basilikum pesto
+ revet ost

Tilberedning:
Start med at blande gøren op med vandet i en skål. I en anden skål blandes mel, sukker, salt og bagepulver, hvorefter olie, smør, mælk, gær blandingen og det halve sammenpiskede æg tilsættes. Rør dejen sammen til en let klistret masse, og tilføj herefter lidt ekstra mel og ælt til dejen slipper skålens kant let. Lad nu dejen hæve lunt og tildækket i 40-60 minutter, eller indtil den har nået dobbeltstørrelse.
Del først dejen i 6 lige store dele og rul dem så tyndt ud til de får en oval form. På den ene side smøres først pesto, dernæst placeres et halvt stykke kyllingepålæg og til sidst drysses med ost. Halvdelen med fyldet rulles nu sammen, og ca. 1/3 af dejen holdes tilbage. Denne del snittes i små baner med en skarp kniv, som herefter skal foldes det sidste stykke rundt om brødet. Inden dette gøres pensles først med lidt æg, så banerne kan blive hæftet godt fast. Herefter tages en bane ad gangen, som så hæftes fast på den resterende del af brødet. Når alle banerne er vendt rundt om brødet, skal du sikre dig, at de sidder godt fast, så giv dem gerne endnu et klem/tryk, og pensle så hele brødet.
Brødene placeres nu på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag nu brødene ved 175 grader (varmluft) i ca. 10 minutter. Hold dog et vågent øje med dem, da det er meget forskelligt fra ovn til ovn, hvor meget den varmer.

Velbekomme <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar